Dezvoltare LifeHack Relație

Cine plătește la prima întâlnire?

Cine plătește la prima întâlnire?

    Sunt sigur că majoritatea ar răspunde la această întrebare prompt că ține de „obligația” bărbatului de achita contul. Mai mult, majoritatea femeilor cred că e unul din modurile prin care sunt „curtate”, sau unii încearcă să-și demonstreze cât de gentelmeni sunt și bineînțeles că de cele mai multe ori sunt apreciați pentru asta.

Cine plătește la prima întâlnire?   

Ei bine este mai mult un obicei vechi de când bărbații erau superiori femeilor, impus de societate și promovat de la o generație la alta. Iar odată cu trecere timpului ar trebui să înțelegem că n-ai nevoie să plătești nota pentru a impresiona o femeie. Nu doresc să spun că bărbații sunt scutiți de a achita nota și că ține de „datoria” părții feminine. Doar că există anumite situații indiferent că-i prima întâlnire sau o simplă invitație în oraș în care se procedează diferit.  

             Acum să  ne clarificăm cine plătește, când și cât?
   Dacă un bărbat invită o femeie la o cafea, prin urmare nu este obligat să-i achite contul chiar dacă e prima întâlnire. Așa dar este o etichetă pe care o întâlnim cel mai des în țările europene care au o cultură superioară. Și nu ar fi cazul ca bărbatul să se simtă incomod. Ba mai mult, pentru unele femei gestul bărbatului de a îi achita consumația ar putea fi interpretat jignitor, drept un gest de superioritate.

    Totodată aș dor să menționez nu ar fi o greșeală ca bărbatul să propună să achite el întreaga nota de plată, dar atenție nu este obligat și nici nu te face mai manierat.
În alte cazuri și regiuni geografice această regulă ar putea să funcționeze exact invers. Devenind o regulă nescrisă prin care bărbatul este ‘obligat’ să suporte costul.

    De multe ori se aplică „regula” 50/50, adică se împarte în jumătate valoare contului, dar este valabil doar în cazul când ați făcut aceiași comandă sau valoarea comenzii nu diferă semnificativ.   

   O ”obligație” apare atunci când îi faci o invitație de genul:
– te invit la un suc , fac eu cinste…- în acest caz ești responsabil să suporți toată cheltuiala.  

    Ar trebui să reținem că:

„O întâlnire nu înseamnă un favor pe care ți-l face o femeie, ci o oportunitate pentru ambele părți de-a se simți bine.”

    Așa dar pornim de pe poziții egale. Iar dacă dorește să aibă de-a face cu tine, atunci să aibă de-a face cu tine, nu cu portofelul tău   

Pentru a evita astfel de situații în care poți să pierzi întreaga seara doar pentru faptul că te simți frustrat și îți faci griji de momentul cu achitarea, este preferabil de la bun început să stabiliți cine, cât și cum achită.   

Deci în concluzie după cum am spus mai sus această regulă nescrisă diferă de la o regiune la alta.

Și în fine plata dvs. nu este obiectivul tău pentru seara, scopul dvs. este să vă simți cât mai bine.

About Author

admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *