Obiceiurile noastre pot să se schimbe, manierele noastre pot deveni mai rafinate, personalitatea noastră poate să se dezvolte, dar corpul nostru e un „personaj„ care ne însoțește mereu. El e o componentă constantă a ființei umane, căreia trebuie să-i dăm toată atenția  punând  în  valoare ceea ce ne-a  dăruit natura. Nimic nu este mai plăcut decât sentimentul  că  aspectul  nostru   atrage  și  reține  privirea celorlalți. Întrebată care este secretul frumuseții ei, o mare actriță a răspuns scurt:„multă  apă, mult săpun și nimic altceva„.

Cremele, loțiunile , sprayurile  deodorante, coloniile au devenit indispensabile toaletei zilnice, dar ele nu pot înlocui, în nici un caz, baia și dușul. Lipsa de timp nu este o scuză pentru dinții cariați, pentru mîinile și picioarele neîngrijite sau pentru un păr lăsat în dezordine. Toate aceasta nu sunt legate de o stuatie financiară privilegiată și oricine invocă acest lucru este foarte probabil de rea credință.

Cel care crede că omul trebuie  să fie „natural„ și că aspectul exterior  nu  contează, dovedește cel mult că bunul simț  îi este la fel de străin ca periile de păr, de dinți și de unghii.

Pentru fiecare dintre noi, a călători  în tramvai  lângă o persoană rău mirositoare, lingă un  bețiv sau  lingă un fumător invederat poate deveni o experiență insuportabilă.

Lipsa de respect față de ceilalți atinge însă apogeul atunci cînd neglijența
vestimentară  și murdăria se ascund sub parfumuri tari. Apa de toaletă nu le este  permisă decît acelora care mai întîi s-au spălat cu grijă …

About Author

admin

1 Comment

    cat adevar in articolul acesta! Bravo autor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *